Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι, Κουτσελιό- Αστ. Πετριτή 1-2 (video)

01.09.2022 Αναγνώστηκε 1061 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο #Κύπελλο Ελλάδας

 Με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα αντιμετώπισε το πρώτο του παιχνίδι στην ιστορία του στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟ Κουτσελιού, γνωρίζοντας την ήττα με 1-2 στην παράταση από τον Αστέρα Πετριτή και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού.

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι, Κουτσελιό- Αστ. Πετριτή 1-2 (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ο ΠΑΟ Κουτσελιού κοίταξε στα μάτια τον Αστέρα Πετριτή, ομάδα Γ’ Εθνικής και πάλεψε στα ίσια για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μαρκόν(13’), οι τυπικά γηπεδούχοι έστειλαν το ματς στην παράταση με γκολ του Κλιτσινάρη(89’), αλλά με τέρμα που πέτυχε ο Θηραίος (108’) ο Αστέρας πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και εκεί θα πάρουν μέρος οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ.

Αρκετός ο φίλαθλος κόσμος του Κουτσελιού και γενικά των Ιωαννίνων που βρέθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ για να στηριξει τις προσπάθειες των παικτών του Σπύρου Τασιούλα.

Προβάδισμα με Μαρκόν ο Αστέρας
Πιο καλά μπήκε στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Αστέρας Πετριτή που έψαχνε το γρήγορο γκολ και έχασε την πρώτη καλή στιγμή του στο 9’. Ο Μαρκόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σούκερας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 13’. Ο Θηραίος συνδυάστηκε με τον Σούκερα, αυτός πάσαρε στον Βραζιλιάνο Ιγκόρ Μαρκόν, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Θεμελή για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία και στο 23’ από δεξιά ο Σούκερας πέρασε και τον γκολκίπερ του Κουτσελιού, αλλά οι Δάσκαλος και Ναυρόζογλου απομάκρυναν τη μπάλα προτού γίνει απειλητικός ο Θηραίος.

Ισορρόπησε το Κουτσελιό

Κάπου εκεί το Κουτσελιό ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να φανεί με κάποιον τρόπο απειλητικό για την εστία του Σταυρίδη.

Στο 36’ οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρώτη περίπτωση πέναλτι, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Δάσκαλου υπήρξε τράβηγμα της φανέλας στον Ναυρόζογλου, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δυο λεπτά μετά ο Κλιτσινάρης δοκίμασε το σουτ αλλά ο Σταυρίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Κατάθεση ψυχής- ισοφάριση με Κλιτσινάρη

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο κύλησε το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης στο ενωσιακό γήπεδο, όπου το Κουτσελιό λειτούργησε πολύ καλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να μία απειλή στα καρέ του Σταυρίδη.

Στο 64’ ο Θηραίος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Θεμελή, όμως με απόλυτη ψυχραιμία ο τερματοφύλακας του Κουτσελιού μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Κουτσελιό προσπάθησε να ανέβει ψηλά, με τους παίκτες να καταβάλλουν κάθε τους δύναμη προκειμένου να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο 87’ ήρθε άλλη μία περίπτωση αμφισβητούμενης φάσης, όταν από εκτέλεση φάουλ του Αλ. Κακαράντζα φάνηκε να υπάρχει τράβηγμα στον Κλιτσινάρη.

Η δικαίωση για το Κουτσελιό ήρθε στο 89’. Από λάθος γύρισμα με το κεφάλι από τον Τουρσίδη, ο Κλιτσινάρης το εκμεταλλεύτηκε και με ωραίο σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στις καθυστερήσεις, ο Γκασίδης έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Γκολ πρόκρισης ο Θηραίος- απίστευτη φάση Ναθαναήλ

Χωρίς το κάτι αξιοσημείωτο κύλησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης όπου τα σημάδια κόπωσης ήταν εμφανή. Και ενώ ο ρυθμός μαρτυρούσε πώς το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι, το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όπου η ομάδα του Σφακιανάκη ευτύχησε στο 108’ να ανακτήσει το προβάδισμά της, όταν από παράλληλη σέντρα από δεξιά του Καλησπεράτη, ο Θηραίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Το Κουτσελιό δεν τα παράτησε, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και στο 118΄λίγο έλειψε να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Ύστερα από βαθιά μπαλιά, ο Κλιτσινάρης βρήκε τον Ναθαναήλ, αυτός έκανε το σουτ ο Σταυρίδης απέκρουσε τη μπάλα, ο παίκτης του Κουτσελιού πλάσαρε εκ νέου από πλάγια αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα είχε εκ νέου απάντηση, κρατώντας ως το τέλος το παιχνίδι στα επίπεδα του 1-2.

Διαιτησία: Τσάνης(Δρουδάκης- Μπόλης). Τραγική διαιτησία. Εκτός από τα δύο πέναλτι δεν υπήρχε καμία συνεργασία ειδικά με τον β΄βοηθό Μπόλη ο οποίος έδειξε και αυτός να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

ΠΑΟ Κουτσελιού(Σπύρος Τασιούλας): Θεμελής (112’ Τσακανίκας), Ναυρόζογλου, Κλιτσινάρης, Τσακανίκας (112’ Κούτλας Δ), Κρανάς Κ., Κακαράντζας Μ (76’ Κακαράντζας Αλ)., Αναγνωστόπουλος (36’ Κούτλας Χ), Μπακαγιάννης (76’ Μπλέτσας), Δάσκαλος Α., Δάσκαλος Ι., Κουτσογιάννης (63’ Ναθαναήλ).

Αστέρας Πετριτή(Γιάννης Σφακιανάκης): Σταυρίδης, Ρόπας, Γκασίδης, Τουρσίδης, Τσιάβος (79’ Καλησπεράτης), Σκολαρίκης (73’ Ρουμελιώτης), Γαρδικιώτης, Σούκερας (119’ Λέσι), Μαρκόν (120’ Στούπας), Θηραίος, Γραικός.

Σχολιασμος